Fazolová polévka Adzuki
2 l
Suroviny
2 šálky fazolí Adzuki
2 l vody na vaření
1 velká cibule
1 velký brambor
1 lžička Miso pasty
1 kostka zeleninového bujónu
olej
sůl, drcený kmín a pepř
Příprava
Fazole propláchneme a necháme namáčet v dostatečném množství vody alespoň 1 den. Mezitím alespoň jednou vodu vylijeme, fazole propláchneme a nalijeme čistou vodu.
Fazole vaříme ve 2 l nové čisté vody asi 2 hodiny, do změknutí. V závěru vaření přidáme sůl, kmín, zeleninový bujón a brambor nakrájený na kostičky a vaříme do změknutí.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Smažíme na oleji do sklovita. Cibulku přidáme do polévky.
Do hotové polévky rozmícháme lžičku Miso pasty a podle potřeby dochutíme.