Fazolová polévka Adzuki

2 l

Fazolová polévka Adzuki Suroviny

2 šálky fazolí Adzuki

2 l vody na vaření

1 velká cibule

1 velký brambor

1 lžička Miso pasty

1 kostka zeleninového bujónu

olej

sůl, drcený kmín a pepř

 

Příprava

Fazole propláchneme a necháme namáčet v dostatečném množství vody alespoň 1 den. Mezitím alespoň jednou vodu vylijeme, fazole propláchneme a nalijeme čistou vodu.

Fazole vaříme ve 2 l  nové čisté vody asi 2 hodiny, do změknutí. V závěru vaření přidáme sůl, kmín, zeleninový bujón a brambor nakrájený na kostičky a vaříme do změknutí.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Smažíme na oleji do sklovita. Cibulku přidáme do polévky.

Do hotové polévky rozmícháme lžičku Miso pasty a podle potřeby dochutíme.